Állatkerti látogatás – Ötletek gyereknapra :)

Május utolsó vasárnapja GYEREKNAP! Ilyenkor a legtöbb szülő szereti meglepni valamivel a gyermekét. Nem feltétlen valami drága játékkal.

Szeretnéd Te is különlegessé tenni ezt a napod, de fogalmad sincs, mivel? Mi lenne, ha ellátogatnátok az állatkertbe? Hogy ilyen már máskor is volt, nincs ebben semmi extra? De lehet! A kicsik egyébként is nagyon érdeklődnek az állatok iránt. Menjetek ezúttal angolul az állatkertbe! :)

Hogyan?

Precízen készítsd elő a programot! Az előttünk álló hét szóljon az állatkerti állatokról! Előre járjátok körül a témát, hogy vasárnap feledhetetlen élményekkel mehessetek haza!

Könyvek

Keress otthon vadállatokról szóló képeskönyvet vagy mesekönyvet! Nézegessétek együtt angolul, és próbáljatok minél többet megjegyezni!

Angol gyerekdalok

Hallgassatok állatokkal kapcsolatos gyerekdalokat! Énekeljétek őket minden nap! Nekem ez az egyik kedvenc angol gyerekdalom:

“Mum’s taking us to the zoo tomorrow” (Anya holnap elvisz minket az állatkertbe).

Vidám, fülbemászó a dallama, és a kisvideó humorosan mutatja be az állatokat. Ha Neked is tetszik, tanuljátok meg, és énekeljétek odafele menet! :)

Egy kis tánci?

Táncoslábú apróságokkal ezt a dalt is nagyszerűen fel lehet dolgozni! The animal boogie Segítségével nem csak az állatok angol megfelelőit tanulhatjátok meg és gyakorolhatjátok, hanem a mozgásukat is, és le is utánozhatjátok őket. Medve, majom, elefánt, kígyó, madár, leopárd? Melyik mit csinál? :)

Nézzetek angolul meséket!

A Madagaszkár a nagyobbak nagy kedvence (haladó kis nyelvtanulóknak).

Finommotorika

Fejleszd kicsid finommotorikáját és kreativitását! Készítsétek el a kedvenceiteket! Babádat is meglepheted egy saját készítésű ajándékkal, ami a gyerekszoba dekoratív dísze lehet, és persze a gyakorláshoz is használhatjátok.


Ha majmocskákat szeretnétek készíteni, kattints ide! 5 little monkeys jumping on the bed
Ha krokodilt, akkor pedig ide! Krokodil úr és az 5 kismajom

Valami finomat?

Süss állatos tortát! :)

Madagaszkár torta

A barátnőm újabban szebbnél szebb tortákat kreál. Ezt tavaly ilyenkor készítette a keresztfiam 4. szülinapjára. Csodás, ugye? (Kíváncsi vagyok, idén mivel rukkol elő!? :)) Hmmm… Megyek is, eszem valamit…

Neked melyik tipp tetszik a legjobban? Melyiket fogod megvalósítani a héten?

Sok sikert, nyelvi élményekben (is) gazdag hetet kívánok Nektek!

Timi

Did you like this? Share it:

0 Hozzászólás - “Állatkerti látogatás – Ötletek gyereknapra :)”


  • Nincs hozzászólás

Szólj hozzá!