Rólam

Spread the love

Értékesebb örökséget nem hagyhat gyermekeire a szülő, mint ha mindennap áldoz rájuk pár percet.

O. A. Battista

Juhász_Fodor Tímea - baba angol

Juhász-Fodor Tímea vagyok, angoltanár, baba és gyerek angol mentor. Kisgyermekes szülőknek segítek abban, hogy hogyan adják át gyermeküknek játékosan, játék közben az angol alapjait. Hogyan?

  • Rendszeresen írom a blogot: rengeteg kreatív játékötlet, vers, mondóka, gyerekdal, motivációs írás, önéletrajzi ihletésű bejegyzés és videó került már fel.
  • Online tanfolyamokat tartok a legcéltudatosabb, legelszántabb szülőknek, akik nem akarják a véletlenre bízni gyermekük nyelvi fejlődését
  • Játszócsoportokat vezetek, ahol a személyes találkozás és a közösség varázsa még hatékonyabbá és élvezetesebbé teszi az otthoni játékos nyelvtanulást.

2007: új fejezet

2005-ben angol szakon végeztem a szegedi egyetemen. A kisfiam megszületésével – 2007-ben –  több új fejezet is kezdődött az életemben: anya lettem, majd 4 hónappal később elkezdtem vele a játékos angolozást. Ez annyi örömet, lelkesedést, elfoglaltságot adott nekem, hogy szívügyemmé vált a korai nyelvtanulásVajon képes egy kicsi gyerek – az anyanyelve mellett – egy másik nyelv elsajátítására is, a szülei segítségével, közös játékon és mindennapi interakciókon át? A válaszom: igen! Eredmény? Az együtt megtanult több, mint száz angol dal és mondóka, egy lelkes két nyelven értő és beszélő kisfiú és egy módszer, amit az angol játszócsoportjaimban sikeresen alkalmazok, és amelynek segítségével egyre több szülő igyekszik gyermekét ily módon fejleszteni, megalapozni jövőjét és sikerességét.

Sokkal színesebb így a világ

Minden szülő azt szeretné, hogy gyermeke boldog, kiegyensúlyozott és sikeres legyen, felnőtt korában is. A gyerekvállalás életünk nagy vállalkozása, melyben – kellő kitartással és céltudatossággal – óriási sikereket érhetünk el. A siker kulcsát én magában a kapcsolatban látom. Fontos, hogy gyermekünket az első pillanattól kezdve szeressük, figyeljük, minél előbb próbáljuk megismerni a személyiségét, annak megfelelően neveljük, és mindig igyekezzünk minőségi időt tölteni vele.

Dupla kapocs

Marcell már iskolás, és természetes a számára, hogy egyszerre két nyelvet hall. Az anyanyelve a domináns, de az angolt is szépen, spontán módon használja, és egész mondatokban ki tudja fejezni magát. Minket két közös nyelv köt össze: a magyar és az angol. Az angol egy plusz kapocs köztünk. Együtt vagyunk, játszunk (a második gyerekkoromat élem), sokat nevetünk, és közben boldogan figyelem, hogy lesz napról napra okosabb és ügyesebb a nyelvhasználat során.

Update: 2015-ben gyarapodott a család. Momóval mindent újrakezdhettem. 2018-ban pedig Medi is csatlakozott hozzánk. 🙂

Csillogó szemek. Érdeklődő, kíváncsi tekintet. Ezért szeretem annyira a gyerekeket. Minden érdekli őket, és gőzerővel igyekeznek felfedezni és megismerni az őket körülvevő világot. A 0-6 éves kor a legszebb és legintenzívebb időszak. Érdemes kihasználni, mert együtt lenni jó. Játszani jó. Közben egy másik nyelvet is elsajátítani még jobb! 🙂

Szívből kívánom, hogy a játékos nyelvtanulás Nektek is olyan sok örömet és boldogságot szerezzen, mint nekünk! Várlak az oldalon szeretettel.

Kérdésed van? Fordulj hozzám bizalommal!
Írj az info@babaangolonline.com címre!

Gyere, csatlakozz a Facebook oldalamhoz is! www.facebook.com/babaangolonline

Instagramon is megtalálsz itt: www.instagram.com/babaangolonline/, itt pedig a személyes profilom: www.instagram.com/timea_juhasz_fodor

Timi